Rețete

09_Lamaie+Pere+CapsuniPentru mai multă energie și o stare bună de spirit!

Lămâile sunt alcalinizante pentru organism : ajută organismul la restabilirea echilibrului  pH-ului organismului, sunt bogate în vitamina C și flavonoide, care lucrează împotriva infecțiilor, cum ar fi gripa și răcelile. Ficatul iubește lămâile, aceaste fiind un stimulent minunat pentru ficat și este un dizolvant al acidului uric si alte “otrăvuri”. Curăță intestinele: lămâile cresc peristaltismul în intestine, contribuind la crearea unui scaun regulat. Acidul citric din sucul de lămaie ajută la dizolvarea calculilor biliari, depozitelor de calciu și pietrelor la rinichi. Vitamina C din lămâi ajută la neutralizarea radicalilor liberi legați de îmbătrânire și cele mai multe tipuri de boli.

Perele au un conţinut ridicat de fibre. Acestea sunt utile pentru tratarea constipaţiei, prevenind astfel cancerul de colon. Fibrele din pere ajută şi la echilibrarea nivelului de colesterol din sânge. Perele conţin şi cantităţi importante de vitamina A, C, K, B2, B3 şi B6. Perele mai conţin şi acid folic, extrem de benefic pentru femeile însărcinate sau care îşi doresc să devină mame. Aceste fructe conţin şi numeroase minerale: calciu, magneziu, potasiu, cupru şi mangan. Vitamina C şi cuprul sunt antioxidanţi puternici care ajută la întărirea sistemului imunitar şi previn cancerul. Perele conţin şi boron, un mineral de care corpul nostru are nevoie pentru a fixa calciul. Un alt antioxidant puternic care se găseşte în pere este quercetina, care previne cancerul şi afecţiunile arteriale. Acest antioxidant se găseşte în special în coaja perelor.

Capșunile au un conținut bogat de antioxidanți și multi alți nutrienți, foarte utili în prevenirea multor boli. Antioxidanții precum vitamina C, flavonoidele, fitochimicalele și acidul elagic, prezenți în căpșuni pot ajuta la evitarea problemelor la ochi. Vitamina C, acidul folic, antocianii, quercetin și kaempferol (câteva dintre multele flavonoide pe care le conțin căpșunile, care posedă excelente proprietăți antioxidante și anticancerigene) formează împreună o echipă excelentă care luptă împotriva cancerului și a tumorilor. Un aport zilnic de capsuni, duce la scaderea remarcarbila a dezvoltarii celulelor canceroase. Încă un lucru bine de știut: căpșunile au un conținut mare de iod, care este foarte util pentru buna funcționare a creierului și a sistemului nervos.

Ingrediente necesare pentu 2 porții de suc: 2 felii de lămâie, o pară, 6-8 căpșuni.

Mod de preparare:  Spălați bine fructele. Feliați para în 4-6 bucăți, îndepărtând miezul cu sâmburi. Feliați lămâia și îndepărtați coaja și sâmburii. Îndepărtați codița verde a căpșunilor, după care începeți procesul de stoarcere.


08_Zmeura+afine+rozinchineUn ajutor de nădejde pentru detoxifierea organismului!

Zmeura conţine cantităţi semnificative de vitamina C şi acid folic, precum şi potasiu, calciu, magneziu şi mangan. Tot în zmeură se găseşte şi antioxidantul antocianină, care oferă fructelor culoarea roşie, ajută la ţinerea sub control a diabetului şi încetineşte efectele îmbătrânirii. Pe lângă toate astea, zmeura conţine doze sănătoase de fibre şi de acid elagic – o substanţă puternic anticancerigenă. Protejează împotriva degenerării maculare, principala cauză a pierderii vederii la persoanele în vârstă.
Zmeura este recomandată în caz de arsuri la stomac, ulcer gastric duodenal, dar numai consumată fără zahar. De asemenea este recomandată în cazuri de astenie, dermatoze, constipație, afecțiuni ale bilei. Sucul de zmeura este indicat în cazuri de stări febrile, infecțioase, rujeolă, scarlatină sau inflamații urinare.

Afinele conțin o mulțime de vitamine: A , B (tot complexul de vitamina B), C ,E ,F ,K ,PP dar și antioxidanți, fibre ,mangan și multe alte substanțe esențiale în menținerea sănătății organismului nostru. Nu numai ca previn cancerul , dar , se pare că afinele sunt și un foarte puternic adjuvant în combaterea acestei maladii. Afinele conțin acid elagaic, un antioxidant foarte puternic care luptă împotriva apariției unor mutații la nivelul celulelor, precum și a malignizării acestora. Ajută la o mai bună funcționare a funcțiilor creierului și luptă activ la prevenirea apariției bolii Alzheimer S-a demonstrat ca o dieta sanatoasa din care sa faca parte si afinele poate avea un rol decisiv in prevenirea. Luptă împotriva îmbătrânirii sistemului nervos și imlicit la prevenirea Alzheimer-ului. Consumul de afine reduce semnificativ nivelul de zahăr din sânge, fiind astfel un adjuvant în tratarea diabetului. Nu numai ca luptă la prevenirea bolilor cardiovasculare, dar ajută și la tratarea acestora, prevenind astfel oxidarea și blocarea vaselor de sânge.

Rozinchinele (coacăze roșii sau strugurei) ajută împotriva digestiei leneșe și previne dischinezia biliară și migrenele cauzate de aceasta. Sucul de rozinchine combate hepatita cronică, congestia hepatică, ciroza hepatică inițială, dischinezia biliară și tulburările asociate, putând fi folosit mai ales ca tonic digestiv și decongestiv hepatic. Rozinchinele ajută la combaterea tranzitului intestinal incetinit, tendinșa de îngrășare, obezitate, gastrită.

Ingrediente necesare pentu 2 porții de suc: 150g zmeură, 150g afine și 150g rozinchine.

Mod de preparare:  Spălați bine fructele, îndepărtați codițele verzi, după care începeți procesul de stoarcere.


Suc de ananas cu Pepene GalbenUn suc dedicat pentru protecția pielii tale!

Ananasul este un fruct remarcabil datorită aromei sale, dulci și exotice, dar și datorită faptului că este unul dintre cele mai sănătoase alimente. Ananasul facilitează digestia, protejează ficatul iar sucul său are un efect antihelmintic, ajutând la eliminarea viermilor intestinali. Ajută digestia și are efecte antiinflamatoare și întarește sistemul imunitar. Conține o enzimă specifică, numită bromelaină, supranumită și “enzima care manânca grăsime”.

Pepenele galben conține vitaminele A, C, E, B3, B5, B6, B9, glucide, lipide, fibre, magneziu și calciu. De asemenea, fructul este sărac în calorii (doar 80 de calorii pe 200 de grame, ceea ce îl transformă într-un aliment ideal în timpul dietelor pentru slăbire). Ajută vederea – o felie de pepene galben nu conține mai mult de 56 de calorii, dar iți asigură cantitatea necesară de vitamina A, substanță responsabilă pentru întărirea vederii. Ajută în lupta cu diabetul – chiar dacă este dulce, pepenele galben are componente benefice ca potasiul, calciul, vitaminele A,B,C care sunt necesare în menținerea echilibrului metabolic al diabeticilor. Previne îmbolnavirea de cancer fiindcă este bogat în antioxidanți. Sprijină sistemul imunitar , ajuta corpul să lupte împotriva infecțiilor, datorită acidului folic pe care il conține.

Ingrediente necesare pentu 2 porții de suc: jumătate de fruct de ananas și o jumătate de pepene galben.

Mod de preparare:  Curățați fructele și feliați-le, îndepărtând coaja ananasului și miezul cu sâmburi al pepenului galben. Porniți aparatul și începeți procesul de stoarcere.


07_Pepene+Capsuni+mereElixirul bunei dispoziții!

Pepenele galben conține vitaminele A, C, E, B3, B5, B6, B9, glucide, lipide, fibre, magneziu și calciu. De asemenea, fructul este sărac în calorii (doar 80 de calorii pe 200 de grame, ceea ce îl transformă într-un aliment ideal în timpul dietelor pentru slăbire). Ajută vederea – o felie de pepene galben nu conține mai mult de 56 de calorii, dar iți asigură cantitatea necesară de vitamina A, substanță responsabilă pentru întărirea vederii. Ajută în lupta cu diabetul – chiar dacă este dulce, pepenele galben are componente benefice ca potasiul, calciul, vitaminele A,B,C care sunt necesare în menținerea echilibrului metabolic al diabeticilor. Previne îmbolnavirea de cancer fiindcă este bogat în antioxidanți. Sprijină sistemul imunitar , ajuta corpul să lupte împotriva infecțiilor, datorită acidului folic pe care il conține.

Capșunile au un conținut bogat de antioxidanți și multi alți nutrienți, foarte utili în prevenirea multor boli. Antioxidanții precum vitamina C, flavonoidele, fitochimicalele și acidul elagic, prezenți în căpșuni pot ajuta la evitarea problemelor la ochi. Vitamina C, acidul folic, antocianii, quercetin și kaempferol (câteva dintre multele flavonoide pe care le conțin căpșunile, care posedă excelente proprietăți antioxidante și anticancerigene) formează împreună o echipă excelentă care luptă împotriva cancerului și a tumorilor. Un aport zilnic de capsuni, duce la scaderea remarcarbila a dezvoltarii celulelor canceroase. Încă un lucru bine de știut: căpșunile au un conținut mare de iod, care este foarte util pentru buna funcționare a creierului și a sistemului nervos.

Merele sunt printre cele mai populare și benefice fructe. Acestea conțin numeroase fibre care ajută la reducerea colesterolului și la prevenirea unor boli cancerigene și au un număr scăzut de calorii (un măr de 100 gr are maxim 50 calorii), unul din motive pentru care este folosit foarte des in curele de slăbire. Mărul conține cantități mari de vitamina C, care este un puternic antioxidant natural, și beta-caroten. Consumul de alimente bogate în vitamina C ajutăa corpul să lupte împotriva agenților infecțioși și curăță radicalii liberi, inflamatorii și dăunători. Mărul mai conține și o cantitate mică de minerale ( potasiu, fosfor și calciu ) care ajută organismul în controlarea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale. Fiind bogate în vitaminele A, B1, B2 si C, acestea pot întări oasele și preveni osteoporoza, înlatură oboseala și starea de nervozitate.

Ingrediente necesare pentu 2 porții de suc: jumătate de pepene galben, 6-8 căpșuni și 1 măr.

Mod de preparare:  Spălați bine fructele, îndepărtați codițele verzi ale căpșunilor, îndepărtați miezul cu sâmburi al pepenului și al mărului după care începeți procesul de stoarcere.


03_pepene+kiwiUn suc răcoritor pentru detoxifiere garantată!

Pepenele roşu conţine mai mult licopen decât roşiile: 250 de grame de pepene roşu conţin de 1,5 ori mai mult licopen decât o roşie proaspătă – adică 6 miligrame, faţă de 4 miligrame. Licopenul este un antioxidant care luptă împotriva radicalilor liberi ce afectează integritatea celulelor şi sistemul imunitar. Sucul de pepene roşu combate febra musculară prin faptul că pepenele roşu conţine o substanţă denumită citrulină, care îmbunătăţeşte funcţionarea arterelor şi scade tensiunea arterială. Este o sursă importantă pentru hidratarea corpului – mai ales pe timp de vară deoarece pepenele conține mai mult de 90% apă.

Kiwi este un fruct ce conține o multitudine de substanțe nutritive benefice pentru organism. Kiwi conține un număr important de antioxidanți: Vitamina C, Vitamina E și luteina (un antioxidant care poate proteja împotriva degenerescenței maculare legate de vârstă, ceea ce poate duce în timp la pierderea vederii). Încărcătura antioxidantă a fructului poate oferi protecție împotriva astmului, într-un studiu extins pe copii mici – consumul de kiwi a fost asociat cu o incidență mai mică de probleme respiratorii, precum șuieratul și respirația scurtă. Fructul de kiwi furnizează de asemenea, potasiu, fibre și acid folic.

Ingrediente necesare pentu 2 porții de suc: un sfert de pepene roșu și 4-6 fructe de kiwi.

Mod de preparare:  Spălați bine fructele, îndepărtați-le coaja dacă doriți (nu este obligatoriu), feliați-le în 4-6 bucăți și începeți procesul de stoarcere.


02_castraveti+salata+morcoviO rețetă excelentă penttu un păr puternic și strălucitor!

Castravete conține vitamine și minerale precum vitamina C, B1, B2, B3, B5, B6, urmate de acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potaziu și zinc. Acest complex din conținutul unui castravete te ajută să iți aranjezi chipul mai ales când oboseala își spune cuvântul. Acesta hrănește pielea, o hidratează și mai mult de atât este și cel care te ajută să iți revii. Slab în calorii, un castravete poate fi de asemenea cel care iți taie pofta de mancare. Sucul de castraveți este la fel de util și pentru a împrospăta respirația.

Salata verde are ca și principali constituienţi: lactucarium – ale cărui efecte sunt comparabile cu ale opiului, lactucarina, acid lactic, aspatragina, hiosciamina, clorofila, vitaminele A, B, în special B1, C, D, E, fier, calciu, fosfor, iod, magneziu, zinc, cupru, sodiu, clor, potasiu, cobalt, arsenic, caroten. În 50 g de salată verde se găseşte o unitate de vitamina E şi 17,7 mg de vitamina C la 100 g de salată verde proaspătă. Este indicată ca aperitiv, deoarece stimulează glandele digestive. Se foloseşte cu succes în următoarele afecţiuni: eritism nervos, astenie psihică, palpitaţii, spasme viscerale, priapism, insomnie, demineralizare, bronşită, tuse convulsivă, tuse nervoasă, astm, diabet, gută, artrită, litiază, nefrită, menstră dureroasă, icter, congestie hepatică şi constipaţie.

Morcovii dețin numeroase proprietăți nutritive, aceștia sunt și o sursă bogată de vitamine și proteine. Beta-carotenul este substanșa care dă culoarea morcovilor dar și cea care îți îmbunătățește vederea. Este o substanță pe care ficatul o transformă în vitamina A care ajută la vederea nocturnă. În plus, vitamina A ajuta la menținerea sănătății retinei, astfel luptând împotriva degenerării maculare și a cataractei provocate de înaintarea în vârstă. Consumul de morcovi scade colesterolul rău din organism și în plus, fibrele pe care le conține acesta elibereaza fluxul sanguin de lipidele în exces. Morcovii conțin și antioxidanți, luptând cu radicalii liberi care sunt responsabili de apariția cancerului, astfel reducând apariția diferitelor tipuri de cancer dar are și proprietăți de anti-îmbatrânire.

Ingrediente necesare pentu 2 porții de suc: 2 castraveți de dimensiune medie,  8-10 frunze de salată și 5-6 morcovi de dimensiune medie.

Mod de preparare:  Spălați bine legumele, tăiați castraveții în jumătate pe lungime, feliați morcovii în 4-6 bucăți după ce îndepărtați capetele acestora și începeți procesul de stoarcere.


05_mere+lamaie+portocaleUn tonifiant puternic pentru organism!

Merele sunt printre cele mai populare și benefice fructe. Acestea conțin numeroase fibre care ajută la reducerea colesterolului și la prevenirea unor boli cancerigene și au un număr scăzut de calorii (un măr de 100 gr are maxim 50 calorii), unul din motive pentru care este folosit foarte des in curele de slăbire. Mărul conține cantități mari de vitamina C, care este un puternic antioxidant natural, și beta-caroten. Consumul de alimente bogate în vitamina C ajutăa corpul să lupte împotriva agenților infecțioși și curăță radicalii liberi, inflamatorii și dăunători. Mărul mai conține și o cantitate mică de minerale ( potasiu, fosfor și calciu ) care ajută organismul în controlarea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale. Fiind bogate în vitaminele A, B1, B2 si C, acestea pot întări oasele și preveni osteoporoza, înlatură oboseala și starea de nervozitate.

Lămâile sunt alcalinizante pentru organism : ajută organismul la restabilirea echilibrului  pH-ului organismului, sunt bogate în vitamina C și flavonoide, care lucrează împotriva infecțiilor, cum ar fi gripa și răcelile. Ficatul iubește lămâile, aceaste fiind un stimulent minunat pentru ficat și este un dizolvant al acidului uric si alte “otrăvuri”. Curăță intestinele, contribuind la crearea unui scaun regulat. Acidul citric din sucul de lămaie ajută la dizolvarea calculilor biliari, depozitelor de calciu și pietrelor la rinichi. Vitamina C din lămâi ajută la neutralizarea radicalilor liberi legați de îmbătrânire și cele mai multe tipuri de boli.

Portocalele sunt extrem de benefice pentru sănătatea noastră, conțin foarte multe vitamine, minerale și fibre. Portocalele pot fi considerate medicamente. Acestea ajută la întărirea sistemuli imunitar, deoarece conțin: calciu, fier, vitamina C, vitamina B6, vitaminele B1, B2 și B3, vitamina A. Vitamina C se regăseste în citrice și este vitală pentru organismul nostru. În sezonul rece este cel mai recomandat să consumi cât mai multe astfel de fructe pentru a te proteja de bolile de sezon. Ele fac bine în diverse afecțiuni: răceli, infecții la nivelul urechii.

Ingrediente necesare pentu 2 porții de suc: 2 mere, 1 lămâie și 2 portocale.

Mod de preparare:  Spălați bine fructele, feliați în 6-8 bucăți lămâia și portocalele după ce îndepărtați coaja acestora, tăiați merele în 6-8 felii îndepărtând miezul cu sâmburi după care puteți începe procesul de stoarcere.


04_capsuni+struguri-negriÎntărește-ți sistemul imunitar!

Capșunile au un conținut bogat de antioxidanți și multi alți nutrienți, foarte utili în prevenirea multor boli. Antioxidanții precum vitamina C, flavonoidele, fitochimicalele și acidul elagic, prezenți în căpșuni pot ajuta la evitarea problemelor la ochi. Vitamina C, acidul folic, antocianii, quercetin și kaempferol (câteva dintre multele flavonoide pe care le conțin căpșunile, care posedă excelente proprietăți antioxidante și anticancerigene) formează împreună o echipă excelentă care luptă împotriva cancerului și a tumorilor. Un aport zilnic de capsuni, duce la scaderea remarcarbila a dezvoltarii celulelor canceroase. Încă un lucru bine de știut: căpșunile au un conținut mare de iod, care este foarte util pentru buna funcționare a creierului și a sistemului nervos.

Strugurii negrii, consumați cu tot cu sâmburi și coajă, stopează dezvoltarea celulelor canceroase, în același timp protejându-le pe cele sănătoase, ajută la buna funcționare a creierului și au efect anti-îmbătrânire. Consumul constant de struguri negri previne bolile degenerative, cum ar fi boala Alzheimer. Sucul de struguri este indicat în caz de ulcer și se recomanda împotriva crizelor de ulcer. Strugurii detoxifică organismul și ajută la slăbire. Consumul de struguri proaspeți se recomandă persoanelor anemice, dar și fumătorilor înrăiți, deoarece prin bogația lor în substanțe nutritive pot neutraliza efectele tutunului. Studiile au aratat că un consum regulat de suc de struguri negrii reduce riscul de boli cardiovasculare, cataractă și degenerare maculară.

Ingrediente necesare pentu 2 porții de suc: 200g căpșuni și 2 ciorchini (buchete) de struguri negrii.

Mod de preparare:  Spălați bine fructele, îndepărtați codița verde a căpșunilor, separați boabele de struguri după care începeți procesul de stoarcere.


10.Piersici+Struguri-albiUn suc cu gust fabulos care te ajută în lupta cu anemia!

Piersicile sunt nu doar un fruct estival, ci și o sursă de sănătate, proprietățile lor fiind cunoscute încă din timpul vechilor asiatici. Sunt o sursa de: vitamine (A, B6, C, E, K), acid pantotenic, riboflavină, tiamină, magneziu, fosfor, zinc, cupru, fier, mangan, calciu, betacaroten, potasiu, fier, fluorid, luteină, zexantina, carbohidrati, proteine, fibre dietetice, potasiu. Vitamina A este necesară pentru ochi și pentru piele. În plus, ne protejează de cancer pulmonar și nu numai; vitamina C întărește sistemul imunitar și luptă împotriva acțiunii radicalilor liberi; vitamina E previne răspândirea radicalilor liberi în țesuturi, dar și formarea cheagurilor de sânge. Totodată sucul de piersici este recomandat pentru sinteza țesuturilor din organism.

Strugurii albi sunt bogați în glucide, vitamina C, vitamina K sau grăsimi saturate. Au puține calorii și conțin 0% colesterol. Spre deosebire de cei roșii, strugurii albi conțin flavonoizii numiți catehine. De asemenea, o cantitate mare de fier și potasiu se găseste în aceste fructe mult îndrăgite. În strugurii albi quercitina se gaseste în cantități mici, în timp ce resveratrolul și quercitina scad tensiunea arterială, previn tulburările cardiace, ajutând și în cazul bolii Alzheimer și în prevenirea cancerului.

Ingrediente necesare pentu 2 porții de suc: 6-8 piersici, 2 ciorchini (buchete) de strugur albi.

Mod de preparare:  Spălați bine fructele, îndepărtați miezul piersicilor, tăiați-le în 4-6 felii, separați boabele de struguri după care începeți procesul de stoarcere.


06_rodie+lamaie+susan+mereUn suc excelent ce combate efectele stresului zilnic!

Rodia conține de 3 ori mai mulți antioxidanți decat vinul roșu sau ceaiul verde, antioxidanți precum polifenoli, tanini și antocianini, esențiali pentru sănătatea inimii și a organismului. Este o sursă grozavă de vitamine și minerale. Rodia conține vitamina A, vitamina B5, vitamina C și E, vitamina K, acid folic, dar și minerale importante pentru organism precum calciu, potasiu, magneziu, fier. În același timp, antioxidanții conținuți de rodie împiedică apariția procesului de îmbătrânire prematură. Prin urmare, rodia este recomandată chiar și în tratarea bolii Alzheimer.
Rodia are proprietăți antiinflamatorii și din acest motiv protejează împotriva astmului, a durerilor în gât, a diareei și a altor boli.
Rodia este un fruct minunat de care pot beneficia femeile însărcinate. Este bogată în acid folic, vitamină esențială în diviziunea celulară și indispensabilă în procesul de dezvoltare a fătului.

Lămâile sunt alcalinizante pentru organism : ajută organismul la restabilirea echilibrului  pH-ului organismului, sunt bogate în vitamina C și flavonoide, care lucrează împotriva infecțiilor, cum ar fi gripa și răcelile. Ficatul iubește lămâile, aceaste fiind un stimulent minunat pentru ficat și este un dizolvant al acidului uric si alte “otrăvuri”. Curăță intestinele, contribuind la crearea unui scaun regulat. Acidul citric din sucul de lămaie ajută la dizolvarea calculilor biliari, depozitelor de calciu și pietrelor la rinichi. Vitamina C din lămâi ajută la neutralizarea radicalilor liberi legați de îmbătrânire și cele mai multe tipuri de boli.

Susanul conţine tocoferol, un compus antioxidant, care poate forma vitamina E şi care ajută la prevenirea cancerului şi a bolilor cardiovasculare. Sămânţa de susan este unul dintre alimentele care conţin cei mai mulţi lignani, nişte compuşi vegetali care au un rol asemănător cu cel al estrogenului şi care reduc riscul de cancer la colon şi prostată, precum şi cel de boli cardiovasculare şi de pierdere a vederii cauzate de îmbătrânire. La persoanele care suferă de hipertensiune şi la femeile aflate la menopauză care consumă ulei sau seminţe de susan s-a observat o diminuare a tensiunii arteriale şi a lipidelor sanguine.

Merele sunt printre cele mai populare și benefice fructe. Acestea conțin numeroase fibre care ajută la reducerea colesterolului și la prevenirea unor boli cancerigene și au un număr scăzut de calorii (un măr de 100 gr are maxim 50 calorii), unul din motive pentru care este folosit foarte des in curele de slăbire. Mărul conține cantități mari de vitamina C, care este un puternic antioxidant natural, și beta-caroten. Consumul de alimente bogate în vitamina C ajutăa corpul să lupte împotriva agenților infecțioși și curăță radicalii liberi, inflamatorii și dăunători. Mărul mai conține și o cantitate mică de minerale ( potasiu, fosfor și calciu ) care ajută organismul în controlarea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale. Fiind bogate în vitaminele A, B1, B2 si C, acestea pot întări oasele și preveni osteoporoza, înlatură oboseala și starea de nervozitate.

Ingrediente necesare pentu 2 porții de suc: 1 rodie, jumătate de lămâie de mărime medie, 2-3 linguri de semințe de susan și 2 mere.

Mod de preparare:  Spălați bine fructele, îndepărtați miezul cu sâmburi al merelor, tăiați-le în 4-6 felii, extrageți într-un bol boabele de rodie și începeți procesul de stoarcere.

Adresă

Str. Codru Drăgușanu, nr 43, Cluj-Napoca
Telefon: +40.264.550.255
Fax: +40.264.550.254
Mobil: +40.786.013.713 (doar pentru urgențe)

Social

© 2018 Profimatic

design: mihaivladguta